dijous, 27 d’agost del 2009

Enquesta comunitaria sobre l'us de transgenics

CONSULTA BIOTECNOLOGIA

La UE inicia una enquesta comunitària sobre l'ús de transgènics

20/08/2009 CE/RuralCatLa Direcció general de Medi ambient de la Comissió Europea (CE) ha iniciat una enquesta en l'àmbit comunitari per a conèixer l'opinió ciutadana sobre els cultius transgènics. L'enquesta sondejarà a governs, empreses de biotecnologia, associacions professionals i organitzacions de la societat civil sobre aquest tipus de cultius.

El principal objectiu d'aquest projecte és avaluar en quina mesura l'aplicació del marc legislatiu europeu ha assolit els seus objectius de protecció de la salut humana i animal, de defensa dels consumidors i del medi ambient, i de millora del funcionament del mercat interior.


Discrepàncies entre empreses i governs

La UE ha efectuat avanços molt lents en l'aplicació d'aquesta tècnica, el que ha dut que es generessin conflictes entre empreses i governs sobre la legislació que els regula. Fins i tot països com França, Hongria o Àustria han arribat a prohibir la producció d'aquests cultius modificats genèticament, en oposició a la normativa comunitària.

Per a portar a terme aquest estudi, la CE ha encarregat a la companyia GHK Consulting la realització d'una enquesta que sondegi l'opinió del major nombre possible de parts interessades.

A més, l'empresa consultora ha creat un lloc web on les organitzacions poden manifestar el seu interès a participar en l'estudi. No obstant, en el cas que es realitzin un nombre elevat d'inscripcions, GHK no garanteix la inclusió de tots els registrats, sinó que escollirà un grup representatiu d'aquestes organitzacions per a fer l'enquesta.