divendres, 6 de novembre del 2009

Consum solidari

Visiteu aquesta web de consum solidari:
http://www.xarxaconsum.net/

Val la pena!

Som lo que sembrem

SALUT, DEMOCRÀCIA I BONS ALIMENTS
De ‘Som lo que Sembrem’ a la societat catalana
28 de novembre – Trobada nacional a Bellpuig (Urgell)

En el 2008, ‘Som lo que Sembrem’ va recollir 106.000 signatures per aturar els cultius transgènics, millorar l’etiquetatge i estudiar-ne els efectes sobre les persones, el medi i l’economia. Aquesta tasca va comptar amb la participació d’un miler de voluntaris, més d’un centenar d’entitats i el recolzament d’un bon nombre d’ajuntaments i consells comarcals.
Tot i aquests suports, el passat juliol, els grups parlamentaris del Partit Popular, PSC i CiU s’unien per vetar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de ‘Som lo que Sembrem’. Amb aquesta decisió, el Parlament es negava a debatre una preocupació de la societat catalana, deixant en res el mecanisme d’ILP i augmentant la distància entre ciutadania i institucions polítiques.
El tracte que hem rebut en aquest procés, ens fa més conscients de que la política es troba segrestada per un sistema de partits que ens nega l’acció en qüestions tan fonamentals com la nostra alimentació, la nostra salut.
‘Som lo que Sembrem’ ha demostrat que el rebuig als transgènics està fonamentat en
arguments científics, els mateixos que han fet que la major part d’estats europeus els hagin aturat. A pesar d’aquesta realitat, les elits dels grans partits ens han tractat com a criatures desinformades i malintencionades mentre s’agenollaven descaradament als capricis dels lobbys econòmics i imposaven la disciplina de partit.
Però això no ens desanima ni ens fa renegar de la política. Tot el contrari, avui estem més convençuts de la necessitat d’una veritable democràcia, que parteixi del sentit comú de la població, es reforci amb el coneixement independent i trobi els mecanismes adients perquè la decisió final sigui de la societat. Cal reconquerir espais de decisió que, en una ètica democràtica ens pertanyen i que han estat arrabassats per aquest sistema delegacionista i corrupte.
Per tot plegat i per la gran experiència de treball en comú arreu del territori que ha suposat ‘Som lo que Sembrem’, hem acordat mantenir activa la xarxa social creada amb aquesta campanya i consolidar-la com un moviment d’abast nacional, formalment constituït, en el que col·laborin persones, entitats i institucions de diferents àmbits amb l’objectiu genèric de treballar per una alimentació bona, neta, justa i sense aliments modificats genèticament.
L’experiència del procés d’ILP, ens ha fet adonar de la necessitat d’un espai de treball transversal on les demandes de nous models per l’alimentació, la salut, la pagesia i el medi vagin acompanyades de l’impuls de processos participatius amb els que incrementar el poder de decisió de la societat i reobrir la política.
Pagesos, cuiners, consumidors, professionals de la salut, educadors, acadèmics...és per això que volem convocar-vos a l’acte de constitució formal de ‘Som lo que Sembrem’ i a la posterior celebració de la campanya de la ILP que tindrà lloc el dia 28 de Novembre de 2009, al Teatre Armengol de Bellpuig (Urgell) a les 12:00h.

Salut, democràcia i bons aliments!
L’Assemblea de Som lo que Sembrem

Cal confirmar l’assistència al telèfon 973450683 o bé correu electrònic a:
ilp@somloquesembrem.org