diumenge, 31 de gener del 2010

La Generalitat potencia l'agricultura ecològica a les escoles.

22-01-2010 Font: Gencat DAR.
INICIATIVA DIDÀCTICA

Els consellers d'Agricultura i d'Educació han presentat la maleta pedagògica "De l'hort a casa", una iniciativa per ampliar l'oferta pedagògica relacionada amb els horts escolars ecològics. Els materials s'enviaran als 75 centres de recursos pedagògics distribuïts arreu del territori per poder-los fer arribar als centres educatius amb guies didàctiques i formació dels mestres i professors que l'utilitzaran.

Aquesta iniciativa forma part de les 105 accions que conformen el Pla d'acció per a l'alimentació i l'agricultura ecològiques 2008-2012, aprovat pel Govern el passat mes de novembre de 2008.

Informar i formar els infants

L'objectiu d'aquesta iniciativa és informar i formar als infants sobre la producció agrària ecològica i ampliar l'oferta pedagògica relacionada amb els horts escolars ecològics amb un format entenedor i participatiu.

Així, a l'interior de la maleta es troben propostes d'activitats fàcils d'integrar en projectes escolars destinats a desenvolupar competències orientades en fer un ús responsable dels recursos naturals i tenir cura del medi ambient.

Dins de la caixa de fruites i verdures de l'hort a casa es pot trobar:

* Joc de la bioca
* Joc Dóna la cara
* Dins una llavor
* Experimentem amb el sòl
* HorTAC

Educar en una sana alimentació

Durant la presentació, el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, ha comentat que és important educar els més petits en una alimentació sana, ja que per exemple el 70% de les patologies cròniques, com ara la obesitat, estan relacionades amb l'alimentació.

Per la seva part, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha destacat l'elevat valor educatiu d'aquesta iniciativa i ha revelat que estan treballant perquè la majoria de centres escolars de Catalunya tinguin horts a les seves instal·lacions.

Actualment hi ha 180 centres que tenen hort escolar a la ciutat de Barcelona, d'un total de 550 escoles tant de primària com de secundària i públiques o privades.