“On”. Por el reconocimiento de la Deuda Ecológica y la defensa de la Soberanía Alimentaria. from Campanya on Vimeo.
dimecres, 13 d’octubre del 2010
No et mengis el mon
Video de plastilina sobre la sobirania alimentaria i el deute ecològic.
divendres, 1 d’octubre del 2010
Augmenta la superficie de vinya ecològica.
Font; Ruralcat.
24/09/2010 RuralCat/CCPAE La superfície de vinya ecològica ha augmentat gairebé un 11% en els darrers 8 mesos, i els cellers inscrits han passat de 77 a 83 en el mateix període de temps, segons ha fet públic el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).
El CCPAE afirma que el cultiu de vinya ecològica ha registrat un augment del 10,86% de desembre de 2010 a setembre de 2010. En aquest període de temps, s'ha passat de les 3.619 hectàrees a les 4.012 Ha registrades en aquest moment.
Pel que fa a les empreses que elaboren i embotellen vins, caves i escumosos, actualment ja són 83 cellers inscrits, mentre que al desembre de l'any passat n'hi havia 77. En aquest àmbit, el sector ecològic ha viscut un creixement espectacular els darrers 10 anys, que ha vist incrementar per cinc el nombre d'operadors que realitzen aquesta activitat industrial.
Aquest tipus de cultiu porta diversos anys experimentant uns creixements espectaculars en el sector ecològic. En els darrers tres anys l'augment ha estat del 140,1% i es consolida com el primer cultiu ecològic de Catalunya, per davant de l'olivera (3.783 Ha) i els cereals (3.675 Ha).
En àmbit estatal, segons les dades de finals de 2009 del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Catalunya ja era la comunitat líder, amb 77 cellers, seguida per Castella La Manxa (49 cellers), La Rioja (40) i la Comunitat Valenciana (39).
24/09/2010 RuralCat/CCPAE La superfície de vinya ecològica ha augmentat gairebé un 11% en els darrers 8 mesos, i els cellers inscrits han passat de 77 a 83 en el mateix període de temps, segons ha fet públic el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).
El CCPAE afirma que el cultiu de vinya ecològica ha registrat un augment del 10,86% de desembre de 2010 a setembre de 2010. En aquest període de temps, s'ha passat de les 3.619 hectàrees a les 4.012 Ha registrades en aquest moment.
Pel que fa a les empreses que elaboren i embotellen vins, caves i escumosos, actualment ja són 83 cellers inscrits, mentre que al desembre de l'any passat n'hi havia 77. En aquest àmbit, el sector ecològic ha viscut un creixement espectacular els darrers 10 anys, que ha vist incrementar per cinc el nombre d'operadors que realitzen aquesta activitat industrial.
Aquest tipus de cultiu porta diversos anys experimentant uns creixements espectaculars en el sector ecològic. En els darrers tres anys l'augment ha estat del 140,1% i es consolida com el primer cultiu ecològic de Catalunya, per davant de l'olivera (3.783 Ha) i els cereals (3.675 Ha).
En àmbit estatal, segons les dades de finals de 2009 del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Catalunya ja era la comunitat líder, amb 77 cellers, seguida per Castella La Manxa (49 cellers), La Rioja (40) i la Comunitat Valenciana (39).
diumenge, 19 de setembre del 2010
Ingressos justos per als agricultors
Font: Ruralcat.
El PE aposta per fomentar el desenvolupament d'organitzacions de productors i cooperatives
UE071410cont
09/09/2010 RuralCat/ CCAE El ple del Parlament Europeu (PE) ha aprovat l'Informe sobre els ingressos justos per als agricultors constata el fort desequilibri existent entre les baules de la cadena alimentària, la necessitat de promoure el desenvolupament de les organitzacions de productors i destaca el paper que exerceixen les cooperatives en aquest sentit, ja que reforcen la influència i el poder de negociació dels productors. A més, també demana revisar el Reglament de l'Organització Comuna dels Mercats Única amb l'objectiu de promoure les incitatives d'autoregulació per aquest tipus d'organitzacions, i en particular mitjançant el suport a les cooperatives.
Val a dir que aquesta no és la primera vegada que el PE demana fomentar el desenvolupament d'organitzacions de productors i cooperatives. Al seu Informe de març del 2009 relatiu a la diferència de preus dels productes alimentaris i en el de la reforma de la PAC post 2013, aprovat el juliol d'enguany, es demana a la Comissió i als Estats membres el desenvolupament d'aquest tipus d'associacions, i en especial de les cooperatives, i reconeixen el seu paper en la integració dels agricultors a la cadena alimentària i el foment del valor afegit dels seus productes.
Sobre les pràctiques comercials deslleials
D'altra banda, el text aprovat també sol·licita actuar en contra de les pràctiques comercials deslleials i considera necessària una aplicació més adequada de les lleis de competència a fi de limitar el desenvolupament de posicions dominants al mercat alimentari, i reivindica l'elaboració d'un Informe sobre abusos de poder, actuacions contràries a la competència i pràctiques contractuals abusives. Amb tot, sol·licita el nomenament d'un Defensor del Poble a nivell europeu per al sector alimentari, per tal de vetllar pel compliment dels codis de conducta, les millors pràctiques i els contractes.
L'informe, que pren com a referència el text de la Comissió del passat 28 d'octubre sobre el funcionament de la cadena alimentària, té per objecte millorar el funcionament de la cadena de subministrament d'aliments a Europa.
Cooperativas Agro-alimentarias ha acollit amb satisfacció aquest Informe en el qual ha treballat en estreta col·laboració amb les europarlamentàries espanyoles de la Comissió d'Agricultura. Des de Cooperatives Agro-alimentàries es considera necessari que la Comissió concreti les demandes del Parlament Europeu per fomentar aquest tipus d'organitzacions i reequilibrar la cadena alimentària.
El PE aposta per fomentar el desenvolupament d'organitzacions de productors i cooperatives
UE071410cont
09/09/2010 RuralCat/ CCAE El ple del Parlament Europeu (PE) ha aprovat l'Informe sobre els ingressos justos per als agricultors constata el fort desequilibri existent entre les baules de la cadena alimentària, la necessitat de promoure el desenvolupament de les organitzacions de productors i destaca el paper que exerceixen les cooperatives en aquest sentit, ja que reforcen la influència i el poder de negociació dels productors. A més, també demana revisar el Reglament de l'Organització Comuna dels Mercats Única amb l'objectiu de promoure les incitatives d'autoregulació per aquest tipus d'organitzacions, i en particular mitjançant el suport a les cooperatives.
Val a dir que aquesta no és la primera vegada que el PE demana fomentar el desenvolupament d'organitzacions de productors i cooperatives. Al seu Informe de març del 2009 relatiu a la diferència de preus dels productes alimentaris i en el de la reforma de la PAC post 2013, aprovat el juliol d'enguany, es demana a la Comissió i als Estats membres el desenvolupament d'aquest tipus d'associacions, i en especial de les cooperatives, i reconeixen el seu paper en la integració dels agricultors a la cadena alimentària i el foment del valor afegit dels seus productes.
Sobre les pràctiques comercials deslleials
D'altra banda, el text aprovat també sol·licita actuar en contra de les pràctiques comercials deslleials i considera necessària una aplicació més adequada de les lleis de competència a fi de limitar el desenvolupament de posicions dominants al mercat alimentari, i reivindica l'elaboració d'un Informe sobre abusos de poder, actuacions contràries a la competència i pràctiques contractuals abusives. Amb tot, sol·licita el nomenament d'un Defensor del Poble a nivell europeu per al sector alimentari, per tal de vetllar pel compliment dels codis de conducta, les millors pràctiques i els contractes.
L'informe, que pren com a referència el text de la Comissió del passat 28 d'octubre sobre el funcionament de la cadena alimentària, té per objecte millorar el funcionament de la cadena de subministrament d'aliments a Europa.
Cooperativas Agro-alimentarias ha acollit amb satisfacció aquest Informe en el qual ha treballat en estreta col·laboració amb les europarlamentàries espanyoles de la Comissió d'Agricultura. Des de Cooperatives Agro-alimentàries es considera necessari que la Comissió concreti les demandes del Parlament Europeu per fomentar aquest tipus d'organitzacions i reequilibrar la cadena alimentària.
dimarts, 27 de juliol del 2010
Comença la collita a l'hort.


Finalment, desprès de uns dies molt intensos, puc tornar a escriure. Hem estat replanant avellaners, preparant la terra per quan caigui l’avellana i facilitar la recol•lecció. A l’horta també hem tingut molta feina. Hem tingut una bona collita d’alls, hem arrencat les cebes de la varietat “bavosa”, una part de les patates i ara comencem amb el tomàquet "Benac".
divendres, 7 de maig del 2010
El planeta
Aquest documental de denúncia és un dels millors intents que s'han fet mai per trobar respostes a les veritats, i també a les mentides, sobre els canvis alarmants que s'estan produint al món i que confronta l'opinió d'experts mundials sobre sostenibilitat ambiental i altres disciplines amb imatges espectaculars que mostren com el planeta Terra viu, per primera vegada en la història, el retrocés més espectacular dels seus recursos naturals. Rodat en més de 25 països.
http://www.tv3.cat/videos/2888370
http://www.tv3.cat/videos/2888370
dilluns, 19 d’abril del 2010
L'Isma Prados amb l' agricultura ecològica.
Avui a la fira Hostelcat l'Isma Prados ha cuinat utilitzant productes ecològics, locals i de qualitat donant així suport als petits productors ecològics.

Etiquetes de comentaris:
Agricultura ecològica,
Fires i mercats
diumenge, 18 d’abril del 2010
Fira Hostelcat 2010
dimecres, 14 d’abril del 2010
Alls
Amb la primavera comença a despertar l'herba. Es el moment de passar l'aixada de roda entre mig dels alls sembrats a l'hivern.



dijous, 1 d’abril del 2010
Mercat a Cambrils

El passat dia 27 de març es va celebrar la tercera edició del Mercat Agroecològic i d'Artesania de Cambrils que té lloc l'últim dissabte de cada mes.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)