dimarts, 29 de setembre del 2009

Els pagesos sempre us esteu queixant.

El passat dia 22 a les 23h i 19 min va arribar la tardor. El dia es mes curt, s'han acabat les calors de l'estiu i arriben les collites de la fruita seca, ametlles, avellanes, nous...I torna a començar la lluita per la vida digna dels pagesos. Desprès d'onze mesos d'esporgar, triturar les restes vegetals, escampar els fems, mantenir el bon estat dels arbres i de la terra, resulta que a l'hora de batre els ametllers el preu està a la meitat que l'any passat. L'any 2008 es pagava amb una mica de sort a 0.85 i enguany a 0.45 cts. d'euro. Algú m'ho pot explicar?
S'han apujat les despeses i han baixat els preus. Algun consumidor ha trobat que enguany paga la meitat pel mateix que l'any passat? A algú dels afortunats que tenen una feina fixa li paguen la meitat del sou que l'any passat?
Els pagesos sempre ens queixem, forma part d'aquesta feina, malgrat tot, demà tornarem a anar al tros, i passat i l'altre, i diumenge si convé, i no farem vacances, perquè ens agrada.

1 comentari:

Unknown ha dit...

La verdad es que es imposible cuadrar los numeros, yo no soy payes pero si consumidor y cuando lees comentarios como este y ves las imagenes del otro dia en reus te quedas a cuadros, la verdad es que los consumidores tendriamos que hacer el esfuerzo de no ir a los supermercados y empezar a realizar las compras directamente al productor y que sean los intermediarios los que tengan que pelear con los mosssos, un amante de la payesia y del mundo rural un saludo y seguir luchando pues vuestra lucha es la calidad de la comida de nuestros hijos.