divendres, 18 de setembre del 2009

Una exposició porta l'alimentació ecològica a les escoles catalanes.

14/09/2009 RuralCatL’exposició itinerant “Què són els aliments ecològics?” recorrerà les escoles arreu de Catalunya explicant als nens de forma didàctica i atractiva els principis de la producció i elaboració d'aliments ecològics.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir al professorat una eina educativa per treballar a la classe el concepte de producció alimentària ecològica i sensibilitzar a l’alumnat sobre els beneficis de produir i consumir aliments ecològics.

El calendari de l’exposició per al període 2010-2012 ja es pot consultar a la web del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural. Aquelles escoles que vulguin acollir l’exposició hauran de consultar el calendari i posar-se en contacte amb el responsable de la seva demarcació territorial.

Continguts de l’exposició
El material didàctic de la mostra inclou 6 plafons explicatius, un tauler de joc i un llibre de receptes.

Els plafons aborden els següents temes:

Què és la producció ecològica dels aliments?
Què és l’agricultura ecològica?
Què és la ramaderia ecològica?
Què són els aliments ecològics elaborats?
Com sabem si un producte és ecològic?
On podem trobar els aliments ecològics?
La part lúdica de l’exposició està formada per dos jocs.

El joc dels imants: dirigit al primer cicle de primària, consisteix en relacionar les matèries primeres amb el procés d’elaboració que els pertoca i el producte elaborat final.
El joc de la producció ecològica dels aliments: en aquest joc de taula, pensat per als cicles mitjà i superior de primària, els nens i nenes es converteixen en productors ecològics de fruites i hortalisses que volen vendre els seus aliments al mercat. La finalitat del joc és evaluar els coneixements adquirits als plafons mitjançant una sèrie de proves i preguntes sobre la producció ecològica.
El material de l’exposició es completa amb un llibre de receptes, que recollirà les receptes elaborades per cada centre escolar pel qual hagi passat la mostra.

Informació relacionada
IMPULS SECTORS'aproven més de 100 accions per a fomentar l'alimentació ecològica
ENTREVISTA A ISABEL CODERCH"Les escoles trien menjar ecològic per una qüestió de salut i qualitat"
TENDÈNCIA ALCISTALes vendes de productes ecològics augmenten un 20% l'any 2008
El CCPAELa certificació dels productes ecològics a Catalunya: El CCPAE
Enllaços relacionats
Calendari de l'exposició (2010-2012)
Producció agroalimentària ecològica al web del DAR